Hoe te gebruiken

Hoe het vrouwencondoom te gebruiken!

In vijf stappen is hier te zien hoe het vrouwencondoom te gebruiken.

  1. Het beste is om een ontspannen houding te kiezen; liggend, zittend met de knieƫn van elkaar of staand met een voet op een stoel.
  2. Men neemt het vrouwencondoom voorzichtig uit de verpakking. Het vrouwencondoom is voorbehandeld met glijmiddel. De flexibele binnenring moet zich aan het gesloten einde van het vrouwencondoom bevinden. Men knijpt de binnenring tussen duim en middelvinger terwijl men in de binnenring blijft knijpen.
  3. Met de andere hand brengt men de schaamlippen van elkaar, en duwt men de binnenring in de vagina, zo ver mogelijk naar binnen.
  4. Hierna drukt men de wijsvinger in het vrouwencondoom totdat de onderkant van de binnenring is te voelen. Daarna is de binnenring zo ver mogelijk in de vagina te duwen.
  5. Het vrouwencondoom zit op de juiste plaats wanneer de binnenring net voorbij het schaambeen ligt. Men kan het schaambeen voelen door een vinger, als deze enkele centimeters in de vagina is, te bewegen in de richting van de buik. De buitenring en een klein deel van het condoom blijven buiten de vagina, dit is normaal.

Leave a Reply